.

ZO BEGON HET...

Hoe maak je eigenlijk Limoncello?

Toen ik dat ging Google-en, was ik eigenlijk al 'verloren'. Ik was niet onder de indruk van de zoete, ouderwetse 'Oma' recepten en besloot zelf een recept te gaan maken. 

 

Het duurde bijna een jaar, voordat ik de goede ingrediënten had en de juiste samenstelling. Een jaar voor 4 ingrediënten! Want een Limoncello bestaat uit alcohol, waar citroenschillen in hebben 'geweekt', suiker en water.

 


Maar goed, het eerste Nederlandse Limoncello recept stond! En ja... ik ben ontzettend trots op de reacties van iedereen om ons heen!

Ja, en toen?

Toen liep het pas echt uit de hand. Veel proevers werden verslaafd en zelfs mijn Siciliaanse schoon-familie gaf hun goedkeuring (behalve die ene Italiaanse tante, die toch meer van de ouderwetse, zoete Limoncello houdt).


Een mooie fles zoeken, labels maken, merknaam verzinnen,logo ontwerpen, ruimte zoeken voor de productie, etc.DE STILLE(R) LIMONCELLO

DE STILLE(R) Limoncello bevat veel meer citroenolie (getrokken uit de citroenschillen) dan standaard Limoncello's. De Limoncello bevat minder suiker en heeft een zachte smaak, door het gebruik van een goeie graanalcohol en gezuiverd water.

 

Met zijn 32% alcohol, is het de sterkste Limoncello die verkrijgbaar is op de markt. Maar zoals gezegd... toch erg zacht en puur van smaak. 

Limoncino

Speciaal voor de 15 winkels van MARQT in Nederland, heeft DE STILLE(R) een lichte Limoncello versie ontwikkeld met 15% alcohol. Hierbij hebben we onze Limoncello gemixt met een verse limonade van citroensap.


De DE STILLE(R) Limoncello heeft In Juli 2017, op de International Wine & Spirits Competition in Londen, een bronzen medaille gewonnen!

De IWSC is een van de meest prestigieuze competities die er zijn in Europa op het gebied van wijnen, sterke dranken en likeuren.

Trots, trots, trots!!!

BOUILLONBLOKJES

Ja, we gaan het hebben over bouillonblokjes!

De meest schokkende ontdekking die we de afgelopen jaren hebben gedaan, is de bereidingswijze van het grootste deel van alle likeuren en sterke dranken. Men neme een neutrale basisalcohol, druppelt daar wat tinctuur in, voegt er suiker, water en een kleurstof aan toe... en klaar is je Ameretto, Wodka, Gin, Jenever, Sambuca, of welke drank dan ook.

De tinctuur is een concentraat met het smaakje en kan je het beste vergelijken met een bouillonblokje om soep mee te maken. En de lekkerste soep maak je echt niet met een bouillonblokje!

 

We ontdekten dat zelfs ons favoriete borrel en feest drankje, Bizongras Vodka, ook gemaakt wordt met een tinctuur.

Laten we die dan ook maar zelf gaan maken! 


DE STILLE(R) BIZONGRAS VODKA

En toen proefden we opeens echte Bizongras Vodka.

Wat een waanzinnig verschil in smaak!

 

Bizongras Vodka bestaat al zo'n 400 jaar en vindt zijn oorsprong in Polen. Het speciale Bizongras wordt geïnfuseerd in de gestookte wodka. Dit betekent dat het gras een tijd in de vodka  'weekt' en z'n typische smaak afgeeft. Daarna wordt het Bizongras verwijderd en de groenachtige wodka gefilterd.

Zo krijgt de Bizongras Vodka zijn specifieke zachte en kruidige smaak van hooi, hout en vleugen van kaneel en vanille.

 

Wij maken onze Bizongras Vodka volgens deze oude bereidingswijze met pure graanalcohol (uit tarwe). Na het infuseren, filteren we de alcohol en verdunnen we deze met gezuiverd water terug naar een alcoholpercentage van 40%.


En niet alleen de DE STILLE(R) Limoncello heeft een prijs gewonnen op de IWSC, ook de DE STILLE(R) Bisongras Vodka is dit jaar in de prijzen gevallen. ZILVER!

Voor als je niet op de hoogte bent wat deze beroemde competitie in Londen betekent; dat is zoiets als met je debuutfilm een Oscar winnen. 

Voor een bedrijf als DE STILLE(R), is dit een waanzinnige erkenning en waardering. Blijkbaar doen we iets goed en maken we lekkere drank!PRODUCTIE

DE STILLE(R) specialiseert zich in de zogenaamde infusions. De basis is een goede neutrale graanalcohol. Hier worden kruiden of vruchten aan toegevoegd en gedurende een bepaalde tijd in de alcohol geweekt. Officieel heet dit macereren. Afhankelijk van het recept en de grondstoffen, kan dit dagen of weken in beslag nemen. Na het macereren wordt de alcohol ontdaan van de kruiden of vruchten en wordt de alcohol verder verwerkt. 

DE STILLE(R) heeft het gehele productieproces zelf in beheer. De infusie en verdere verwerking tot een heerlijk drankje, doen we dus zelf. Maar ook de bottling en labelling doen we zelf. Buiten de kostenbesparing, levert dit ook een grote flexibiliteit op, qua snelheid en aantallen. 
En we kunnen natuurlijk alles goed controleren en in de gaten houden!

 


CONTACT

 Als je vragen hebt over de producten van DE STILLE(R), je bestellingen of andere zaken, vul dan het formulier in. Er wordt dan z.s.m. contact opgenomen.

Wil je graag gebeld worden, vermeld dan ook je telefoonnummer.

 

Of volg ons op Facebook of Instagram! Ook leuk!

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.